Autoturn

VERTROUW OP DE MARKTLEIDER IN RIJCURVE SOFTWARE

Met AutoTURN™ kunt u eenvoudig voertuigmanoeuvres, draaicirkels of rijcurven simuleren en uw verkeersontwerp toetsen op berijdbaarheid en ruimtegebruik. Een groot aantal overheidsinstanties en ingenieursbureaus maakt gebruik van AutoTURN, waarmee de software globaal en lokaal de facto marktleider is in rijcurve simulatie software.

  • 30 jaar voortdurende ontwikkeling door en voor verkeerstechnische ingenieurs
  • Marktleider in Nederland – toegepast in 150 gemeentes, 10 provincies en 80% van de ingenieursbureaus gespecialiseerd in verkeersontwerp
  • Wereldwijd wordt AutoTURN door meer dan 50.000 organisaties in 120 landen gebruikt
  • Uitmuntende Nederlandstalige ondersteuning vanuit onze vestiging in Rotterdam
  • Beschikt over vele voertuigbibliotheken specifiek voor de Nederlandse markt: CROW ASVV 2012, Advieslijst LZV, publicatie 257, publicatie 260, publicatie 320
  • Uitgebreide functionaliteit om zelf voertuigen te definiëren
  • Speciale functies voor het simuleren van uitzonderlijk wegvervoer
  • Gevalideerde resultaten door praktijktesten (i.s.m. TU München en Vestas)
  • Onpartijdige ondersteuning voor meerdere CAD platforms

Eigenschappen en functies van Autoturn

ONTDEK HOE AUTOTURN DE PRODUCTIVITEIT VERBETERT

AutoTURN™ is een CAD-applicatie en biedt geavanceerde technologie op het gebied van rijcurve simulatie, bochtstralen en draaicirkels. De opzet van het programma is intuïtief, maar de algoritmes die het rekenwerk voor u doen zijn innovatief en complex.

 BASISFEATURES

ACHTERUITRIJDEN MET MEER CONTROLE EN NAUWKEURIGHEID

Bij het ontwerpen van distributiecentra, warenhuizen en supermarkten is het vaak nodig om rijcurve-simulaties uit te voeren van achteruitrijdende vrachtwagens.
VEREENVOUDIGDE ZOEKFUNCTIE VOOR VOERTUIGEN
Blader door de uitgebreide voertuigbibliotheek van AutoTURN, die nu bestaat uit meer dan 1300 voertuigen gebaseerd op richtlijnen. Zoek op voertuignaam, bibliotheeknaam of voertuigtype of pas filters toe om uw zoekcriteria te verfijnen.
SIMULATIETRAJECT WIJZIGEN
Bestaande simulaties kunnen met deze functie eenvoudig worden aangepast door punten langs het traject te manipuleren. Hierdoor wordt het mogelijk de voertuigpositie te fine-tunen.
CREËER VIDEO ANIMATIES
Animeer je 2D voertuigsimulaties binnen je CAD omgeving. Exporteer de animatie naar een .avi bestand om je ontwerp-inteties duidelijk te maken aan niet technici of externen.
SMARTPATH TOOLS
Met de innovatieve SmartPath-tools genereert u een continu voertuigtraject met drie interactieve besturingsmogelijkheden (Arc Path, Corner Path, Oversteer Corner) die snelheid, wegverkanting, zijwaartse wrijving en algoritmen voor bochtstralen bevatten.
STIJLEIGENSCHAPPEN
Aangepaste ontwerpinstellingen kunnen worden geïmporteerd, geëxporteerd en gedeeld met alle teamleden om consistente ontwerpstijlen te beheren.
ADAPTIEVE SIMULATIE PLAATSEN
Mogelijkheid om “adaptieve” voertuigsimulaties te plaatsen op lijnen, bogen, polylines, complex chains en zelfs op AutoCAD® Civil 3D® alignments, met de optie om de simulatie ofwel gecentreerd, of met een bepaalde offset links/rechts op de lijn te plaatsen.
VOORBEELDWEERGAVE VAN VOERTUIGTRAJECT
S-Bochten en andere richtingsveranderingen kunnen snel gepland worden met behulp van een preview voor de volgende bocht naar links of rechts op basis van de minimale draairadius.

VOERTUIGBIBLIOTHEKEN

VOLLEDIGE BIBLIOTHEKEN MET ONTWERPVOERTUIGEN
AutoTURN bevat vele bibliotheken met maatgevende ontwerpvoertuigen volgens nationale richtlijnen, waaronder Nederland (CROW ASVV), Duitsland, Frankrijk, Groot Brittannië en vele gebieden en landen buiten Europa. Hierdoor heeft u voor al uw binnen- en buitenlandse projecten altijd de beschikking over de juiste voertuigen.
VEREENVOUDIGDE ZOEKFUNCTIE VOOR VOERTUIGEN
Blader door de uitgebreide voertuigbibliotheek van AutoTURN, die nu bestaat uit meer dan 1300 voertuigen gebaseerd op richtlijnen. Zoek op voertuignaam, bibliotheeknaam of voertuigtype of pas filters toe om uw zoekcriteria te verfijnen.
CREATIE VAN EIGEN VOERTUIGEN
Creëer gemakkelijk eigen voertuigen door een kopie van een bestaand voertuig aan te passen of geheel nieuwe voertuigtypen te definiëren.

GEAVANCEERDE FEATURES

ONDERSTEUNING VAN VOERTUIGEN MET HEFBARE ASSEN
AutoTURN Pro ondersteunt het maken van aangepaste voertuigen met "hefbare" assen. Tijdens een simulatie kunnen de assen omhoog of omlaag worden ingesteld, waardoor de wielbasis en de draairichting van het voertuig veranderen.
VERTICALE SIMULATIE PLAATSEN
Controleer of de vrije ruimten van een voertuig bij een 2D-helling in conflict zijn met de carrosserie van een voertuig en het terrein of zelfs of er conflicten zijn tussen de daklijn van het voertuig en overhangende obstakels.
VORM VAN DE LADING INGEVEN
Er kunnen drie- en vierpunts ladingsvormen worden gemaakt en getraceerd: afzonderlijk per ladingspunt of op grond van de bijbehorende vorm van de rijcurve.
VOERTUIGHELLINGSJABLONEN
Wanneer u een ontwerpvoertuig hebt geselecteerd, wordt op basis van de bekende gegevens over vrije ruimte onder het voertuig de maximale op- of neerwaartse helling voor het voertuig aangegeven.
CONFLICTANALYSE EN SIMULATIE REGENEREREN
Voer een conflictanalyse uit op het voertuigtraject en krijg een directe visuele terugkoppeling over obstakels binnen het traject. Na het aanpassen of verwijderen van het obstakel is het mogelijk om de simulatie te herberekenen.
SNELHEIDSPROFIELRAPPORTEN OP BASIS VAN GEOMETRIE
Genereer een snelheidsprofiel met informatie over acceleratie-, deceleratie en dwarsversnelling om de snelheid van een voertuig te analyseren op basis van de trajectgeometrie.
ZICHTLIJNANALYSE
Verricht eenvoudig 2D-horizontale of verticale zichtlijn analyses, door gebruik te maken van arcs en polylines met realtime feedback van verschillende zichtlijn lengtes.

EXCEPTIONEEL TRANSPORT

KOPPELING TUSSEN VOORAS/ACHTERASSTURING VOOR VOERTUIGEN VOOR SPECIALE TRANSPORTEN
Deze versie biedt nu ook de mogelijkheid om een koppeling tussen vooras/achterassturing in te stellen, zodat elk type voertuig voor zwaartransporten kan worden gedefineerd en nauwkeurig kan worden aangepast aan de projectvereisten.
ONAFHANKELIJKE BESTURING VAN DOLLIES
Creëer complexe voertuigsimulaties met standaard of gespecialiseerde transportvoertuigen met onafhankelijke stuursystemen. De onafhankelijke achterassturing wordt bestuurd door numeriek een stuurhoek in te geven, of door dynamisch de stuurhoek met de muiswiel te regelen.
TRANSPORTOPLOSSINGEN VOOR UITZONDERLIJK WEGVERVOER
Voor het gebruik bij grootschalige bouwprojecten zijn er een aantal gespecialiseerde voertuigcombinaties voor zwaar en exceptioneel transport beschikbaar in AutoTURN; Wind Tower Trailer, Wind Blade Trailer, 19-Axle Heavy Haul, en Booster Trailer.