Startpagina > TASE > BIMEX

Een BIM-onderzoekscentrum

Het BIM Experience Centre, dat sinds 2018 in Brussel is gevestigd, heeft als doel de BIM-methodologie zichtbaar en begrijpelijk te maken voor alle huidige en toekomstige actoren in de bouwsector.

De interactie tussen meerdere technologieën, zowel hardware als software, is essentieel om efficiënte BIM-processen te garanderen.

Aangezien deze technologieën voortdurend in ontwikkeling zijn, biedt het BIM Experience Centre, afgekort BIM-EX, de mogelijkheid om te experimenteren met verschillende facetten of innovaties van BIM alvorens ze eventueel op te nemen in een workflow.

Een plek waar kennis en leren elkaar ontmoeten

Het centrum doet dienst als BIM-ontdekkingsruimte voor professionals in de bouwsector, als testcentrum voor ontwikkelaars van nieuwe technologieën, als opleidingscentrum voor BIM-technologieën en -methodologieën of als technische en commerciële werkplek voor professionals.

Bovendien is BIMEX vandaag de dag een referentiegebouw voor schoolbezoeken en maken gespecialiseerde bedrijven er regelmatig gebruik van.

Om een evenement te organiseren of een project voor te stellen aan klanten

Met een capaciteit van zeventig personen en een polyvalente binnenplaats is BIMEX een ideale plek in Brussel om uw evenementen te organiseren, of zelfs om uw projecten voor te stellen aan klanten, investeerders of andere professionele partners.

Inbegrepen diensten en faciliteiten:

BIMEX stelt ook verschillende faciliteiten ter beschikking om informatie te visualiseren:

  • De 3D-projectiezaal met bedieningspersoneel
  • De virtuele bezoekerspost met meeslepende VR-headset
  • Het interactieve scherm
  • Het AS3D-scherm zonder bril

Indien u de BIMEX-ruimten wil gebruiken voor een projectpresentatie, ondersteunen onze teams u bij de voorbereiding ervan, op basis van een aangeleverd of uitgewerkt digitaal model.

BIM-coördinatievergadering

Het is mogelijk een vergaderzaal met technologische uitrusting te huren voor een vergadering tussen BIM-coördinatoren.

Technische middelen en personeel staan dus ter beschikking om de BIM-samenwerking bij een project uit te werken.

PROJECT-coördinatievergadering

BIMEX voorziet een technische omgeving voor vergaderingen tussen multidisciplinaire projectleiders. 

Technische middelen en personeel staan dus ter beschikking om snel en gezamenlijk ontwerp- of coördinatieproblemen op te lossen.

Zaal BOUWTEAM

Voor de simulatie van een digitale werf bieden we een ruimte aan die volledig uitgerust is met al het nodige materiaal.

BIM-modelleurs van verschillende bedrijven die bij het project betrokken zijn, kunnen de digitale werf snel verbeteren dankzij de ondersteuning en de expertise van de TASE-teams.